Bike 21 _ Race green for Racer

Ale teraz trochu vážnejšie ako ten posledný príspevok :)

Rally Green metalic je tu opäť, ale teraz na tenkých trubkách. FG pre môjho kamoša z bielyh svahov (bývalý BorderKrosár) cestovateľa - spiritualistu a milovníka hôr :) Na jeho požiadanie: niečo rýchle, som mu teda postavil bajk ktorý už len vyzerá rýchlo.

Rám nie je extra výnimočný, ale vydarená kombinácia farieb a komponentov dodáva štýlový výzor. Pri preberaní bajku bolo evidentné nadšenie, ale to najdôležitejšie musí jazdec zistiť sám na cestách.
Bajk mu musí ukázať kde sú jeho limity a aj samotného cyklistu.Nový bajk (napriek tomu že je to repas) musí prejsť určitým zábehom a potrebuje pojazdiť aby všetko zapadlo do normálu. Nie je to len o rozobratí a znovu namontovaní. Menia sa ložiská, potrebné je podoťahovať kľuky, hlavko, vlastne každú mechanickú časť. Najdôležitejšie v prípade zaFixovaného pastorku je dbať nato aby bol sledovaný a pravidelne doťahovaný spolu s lockringom (kontra) a predísť tak postupnému uvoľnovaniu. V opačnom prípade to môže skončiť znehodnotením náboja a možno aj kolíziou počas jazdy. Zadovážením si bajku, prechádza majiteľ do nového sveta. Je to vzájomná starostlivosť o dobro oboch strán by som povedal. Treba tráviť na bajku čo najviac  a dostane sa nám patričná odmena!

Ride On..


Rally Green metalic is back on thin tubes. It´s for a friend from white slopes, Globetrotter, Spiritualist loving mountains and Snowboarder.
He came with straightforward requiremnet, asking for: something fast. I think I got that right and built piece exactly to his specific needs. When the day come and they met, I´ve found him so exiting giving him something like a toy  to a baby. But challange lies ahead. The challange is about knowing the limits of this bike and limits of himself too. 
Riding Fixed Gear is about learning and gaining skills at the beginning.  It´s also taking care of technical shape and conditions  to be able to get maximum out of it. I recal: once you let your bike down, be sure it´s gonna let you down in turn! Nah, not exactly like that but please always make sure you take care of your bike :)






Komentáre

  1. ahoj...mam otazky...ak mas stary favoritovy ram s patkami presne takymi ake su na fotke, nenastava tam problem s posuvanim kolesa pri single speed resp. fixed prevode? Existuju na to nejake napinaky?...Ja mam totiz skusenost z mtb ze pri takychto patkach a single speed prevode to robilo celkom zlobu...
    Dik
    M

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Swift